Детски велосипеди | Детски колела

Покажи
Ред
Таблица за избор на велосипед
Вижте таблицата за избор на велосипед тук ..
0,00 лв.
Детски велосипед Sprint  Everest Gemini 12''
Велосипед за деца със стоманена рамка  .Предлага се в бял цвят. Спирачки: VBR Част Описание Рамка 10 CHILDREN GEMIN..
149,99 лв.
Детски велосипед Cross Ninja 12"
Детски велосипед Cross Ninja 12"
Стоманена рамка с размер: 230мм. Спирачки: предна VBR и контра. Скорости: 1 Детски велосипед  с предна спирачка, и с контра. алуминиеви ка..
159,00 лв.
Детски велосипед Sprint Robix 16''
Велосипед Sprint със стоманена 230 мм рамка. Предлага се в оранжев цвят. Спирачки: VBR.   Рамка 11 ROBIX 16"x 10", STEEL, HT:100..
165,00 лв.
Детски велосипед Leader CTB Eleganca 16''
Стоманена рамка. Спирачки: VBR. Скорости: 1 твърда вилка стандартни капли предна спирачка VBR задна  спирачка VBR.  калници багажник ..
168,80 лв.
Детски велосипед Leader CTB Princess 16''
Стоманена рамка с размер: 210мм. Спирачки: VBR. Скорости: 1 Твърда вилка Каплите са стандартни Предната спирачка е VBR Задната спирачка е ..
168,80 лв.
Детски велосипед Leader CTB Thunder 16''
Стоманена рамка с размер: 210мм. Спирачки: VBR. Скорости: 1 Вилката е Hard Fork Hi-Ten Steel Кормилото е Hi-Ten Steel Стандартни капли Пре..
168,80 лв.
Детски велосипед Cross Ninja 16"
Детски велосипед Cross Ninja 16"
Стоманена рамка с размер: 250мм. Спирачки: предна VBR и контра. Скорости: 1 предна спирачка и  контра. алуминиеви капли пластмасови педали ..
169,00 лв.
Детски велосипед  Leader CTB Thunder 18''
Стоманена рамка. Спирачки: VBR. Скорости: 1   Вилката е Hard Fork Hi-Ten Steel Кормилото е Hi-Ten Steel Стандартни капли Предната спирач..
170,80 лв.
Детски велосипед Leader CTB Eleganca 18''
Стоманена рамка с размер: 210 мм. Спирачки: VBR. Скорости: 1 Вилката е Hard Fork Hi-Ten Steel; Кормилото е Hi-Ten Steel; Гумите са KENDA 18"..
170,80 лв.
Детски велосипед Leader CTB Princess
Стоманена рамка с размер: 210мм. Спирачки: VBR. Скорости: 1 Цолаж на гумата 16 или 18" Твърда вилка Стандартни капли Предната спирачка е V..
170,80 лв.
Детски велосипед Leader CTB Tarantula 18''
Детски велосипед Leader CTB Tarantula 18''
Стоманена рамка с размер: 210мм. Спирачки: VBR. Скорости: 1 Твърда вилка Стандартни капли Предната спирачка е VBR Задната спирачка е VBR ..
170,80 лв.
Детски велосипед Sprint Lusy 16"
Рамка- стоманена 230 мм , Цветове- розов, оранжев или син. Спирачки: V-BRAKE.     Част     О..
172,00 лв.
Детски велосипед Sprint Alice 14''
Детски велосипед Sprint Alice 14''
Рамка: стоманена 240мм Цвят: лилав Спирачки: V-BREAK Част Описание Рамка JESSIE 14"x 9.5" Стоманена HT:100x30 ..
185,00 лв.
Детски велосипед Sprint Robix 14'
Детски велосипед Sprint Robix 14'
Рамка-стоманена 240мм. Цветове: син. Спирачка: V-BREAK Част Описание Рамка RONNY 14"x 9.5" (240mm) Стоманена ..
185,00 лв.
Детски велосипед Sprint Robix 14''
Детски велосипед Sprint Robix 14''
 Рамка-стоманена 240мм. Цвят: зелен, син или червен . Спирачки: V-BREAK. Част Описание Рамка RONNY 14"x 9.5" (240mm..
185,00 лв.
Детски велосипед Sprint Robix 14'', зелен
Рамка-Стоманена 240мм. Цветове: зелен. Спирачки: V-BREAK Част Описание Рамка RONNY 14"x 9.5" (240mm) Стоманена ..
185,00 лв.
Детски велосипед Cross Ninja 20"
Детски велосипед Cross Ninja 20"
Стоманена рамка с размер: 270мм. Спирачки: предна VBR и контра. Скорости: 1 предна спирачка VBR и с контра. алуминиеви капли пластмасови пед..
189,00 лв.
Детски велосипед Sprint Robix 16'' лилав
Велосипедът е с 250 мм. стоманена рамка, предлага се в лилав цвят. Спирачки: VBR. Скорости: 1 Част Описание Рамка R..
206,00 лв.
Детски велосипед Sprint Robix 16'' син
Велосипед с стоманена рамка, предлага се в син цвят. Спирачки: VBR. Част Описание Рамка RONNY  Стоманена ..
206,00 лв.
Детски велосипед Sprint Robix 16'' червен
Рамка: стоманена 230 мм ,  Цвят-червен. Спирачки: V-BREAK.  Част Описание Рамка RONNY Стоманена Вилка ..
206,00 лв.
Детски велосипед Sprint Alice 18'
Детски велосипед Sprint Alice 18'
 Рамка: 310 мм. Цвят: лилав, бяло-лилав или бял Спирачки: V-BREAK Рамка JESSIE 18"x 9.5" Стоманена HT:100x30 Вилка СТОМАНЕНА ТВЪРДА 18"x..
209,00 лв.
Детски велосипед Sprint Casper 16''
Детски велосипед Sprint Casper 16''
Рамка: 250мм.  Цвят: син,зелен или червен. Спирачки: V-BREAK Част Описание Рамка CASPER 16"x10" Стоманена ..
209,00 лв.
Детски велосипед Sprint Robix 18'' лилаво
Рамка- Стоманена 300 мм. Спирачки-V-Brake. Цвят: лилав Част Описание Рамка RONNY , STEEL, HT:110x34, SP:25.4, V-BRA..
213,00 лв.
Детски велосипед Sprint Robix 18'', розовo
Детски велосипед Sprint Robix 18'', розовo
Велосипед Спринт Робикс със стоманена 300 мм. V-Brake спирачки. Предлага се в розов цвят. Част Описание Рамка 13 RO..
213,00 лв.
Детски велосипед Leader CTB Elegansa HF 18'' алуминиево
Олкотена алуминиева с размер: 210мм. Спирачки: VBR. Скорости: 1 Алуминиева рамка - 18'' Твърда вилка Стандартни капли Предната спирачка е ..
218,80 лв.
Детски велосипед Leader CTB Tarantula HF 18'', алуминиево зелено
Стоманена рамка с размер: 210мм. Спирачки: VBR. Скорости: 1 Твърда вилка Стандартни капли Предната спирачка е VBR Задната спирачка е VBR ..
218,80 лв.
Детски велосипед Sprint Calypso 20''
 Стоманена рамка на велосипеда -240мм. Предлага се в червен цвят. V-Brake спирачки, 6 скорости Част Описание Рамка ..
239,00 лв.
Показани са от 1 до 28 от 77 (3 страници)

Първият детски велосипед е специален момент от живота на детето. Вашето дете се чувства пораснало и е време да разгледате нашите предложения за детски велосипеди и да му направите един незабравим подарък. При нас има голямо разнообразие от различни малогабаритни размери с предпазни колела, през средно големи до велосипеди,  които ще кара и като тинейджър. Децата усещат свободата, когато са тръгнали на разходка с детско колело и искат да се движат все по-бързо и да имат голямо колело, но това не трябва да ви подлъгва. Вземете детски велосипед според големината на детето, така че да му е удобно, да стига педалите и седалката в нормално положение на тялото.  Когато избирате детски велосипед, не забравяйте, че най-важната му характеристика не е атрактивният външен вид, а комфортът и безопасността на вашето дете. Ето защо е разумно да се купуват велосипеди на известни фирми и производители, които могат да дадат гаранция за здравината на рамката, заваряването и монтажа на всички елементи на велосипеда. При закупуването на велосипед проверете здравината на всички закрепващи и декоративни елементи, системите за регулиране на седалката и кормилото. Имайте предвид, че на пазара се предлагат и детски модели със стоманена и алуминиева рамка. Стоманената рамка е значително по-тежка от алуминиевата, а в същото време не може да се каже, че е по-здрава и издръжлива. Тази масивна рамка е приемлива само за велосипедите за най-малки деца, защото им дава стабилност. Обаче за велосипедите за деца на 5 години е по-удобна алуминиевата рамка: тези модели са подходящи за движение по наклонен терен и пресечена местност. Пък и да пренасяме такъв велосипед или да го качваме до нужния етаж е много по-лесно. Когато избирате  велосипед, обърнете внимание дали са налични меките предпазни ръкохватки на кормилото, които значително омекотяват удара при рязко спиране или падане; защитните предпазители на веригата, които предпазват от попадане на крачоли и връзки за обувки в механизма й. Седалката на велосипеда трябва да бъде достатъчно широка и мека и да има подходяща ергономична анатомична форма. За родителите на деца на 1 година ще бъдат удобни специални дръжки, които ще помагат на детето да управлява своето първо транспортно средство в живота. Велосипедът ще му бъде много по-интересен, ако той е снабден с клаксони, огледала, различни декоративни елементи - бутони, вградени играчки. Разбира се, необходимо да се уверим, че всички тези компоненти са здраво закрепени върху рамката и нямат опасни остри ъгли.

Детски велосипеди

Велосипедът си остава най-желаният подарък от децата, нали могат да го карат в двора, в парка или на вилата, и това е толкова забавно, вълнуващо и интересно, и освен това така те развиват своята гъвкавост и чувство за баланс. Със своя малък велосипед детето ще се учи да заобикаля и преодолява препятствия, да вдига високи скорости, да спира, да управлява. В нашия онлайн магазин са представени най-различни модели на водещи световни фирми за деца на различна възраст. Много от детските велосипеди са оборудвани с подвижна дръжка, странични колелца, калници, кошница за играчки. На практика всеки производител на висококачествени велосипеди предлага на своите клиенти модели, специално разработени за малки деца. Най-важната характеристика на детските велосипеди е да осигурят за децата максимална безопасност- те се сглобяват само от доказани по качество и здравина материали и елементи. Тези модели се отличават с прецизно обмислена ергономична форма, която напълно да елиминира всички изпъкнали или остри детайли, способни да причинят сериозни наранявания на детето. Всички тези подобрения на съвременните велосипеди дават възможност на децата да се наслаждават на комфортно и продължително каране на открито.

Ние предлагаме на всички привърженици на здравословния начин на живот да изберат и да закупят детски велосипеди на изгодна цена, които ще подарят на децата им на красиви спомени. В нашия каталог са представени най-добрите модели, които напълно съответстват на високите стандарти за качество. В помощ на клиентите, всеки детски велосипед е снабден с книжка с подробно описание, което помага веднага да се анализират предимствата и недостатъците на модела. Не си струва да забравяте и хубавите бонуси, тъй като ние редовно организираме разпродажби. Ако следите новините в нашия магазин, можете да се сдобиете с детски велосипед на атрактивна цена.

Как да изберем детски велосипед

Да изберете детски велосипед е много по-трудна и отговорна задача, отколкото изглежда на пръв поглед. Нали, за да направите една наистина сполучлива покупка, трябва да се фокусирате не толкова върху вкуса на детето, колкото върху неговата възраст, физически данни, както и да предвидите продължителността на експлоатация на велосипеда в бъдеще. Трябва ясно да осъзнавате целта на тази покупка.

Надяваме се, че тази информация ще помогне на Вас родителите да изберете детски велосипед, който максимално да подхожда на Вашето дете. Нека разгледаме основните характеристики на велосипеда, неговите различия и конструктивни особености.

 

Избор по възраст и пол

Естествено, на първо място изборът на детски велосипед започва с определяне на оптималния диаметър на колелата. По-долу е дадена таблица, която ще Ви помогне да съпоставите изискванията за диаметър на колелата на велосипеда спрямо възрастта на детето, неговия ръст.

Възраст (г)

Ръст (см)

Диаметър на колелата (инча)

1-3

90-100

12

3-5

до 115

14, 16

5-9

до 130

18, 20

9-12

до 155

24

От 14

 

26

 

Преди закупите велосипеда не забравяйте да помолите детето да седне върху него: напълно изпънатият му крак трябва да достига педала в неговата долна позиция, при това със средната част на стъпалото. Именно тогава детето ще чувства максимален комфорт по време на каране, а родителите ще бъдат спокойни, че първото превозно средство в живота му няма да навреди на неговото здраве.

Рамката на велосипеда трябва да бъде на разстояние не по-малко от 10 см по-ниско от чатала на детето в изправено положение. В противен случай на детето ще му бъде трудно да се качва върху велосипеда, също и да скача от него при падане.

Имайки предвид, че децата растат невероятно бързо, е разумно да се избира велосипед с регулируема височина на седалката, което ще даде възможност на родителите с времето да я нагласяват според ръста. Друга полезна функция е регулирането на наклона и височината на кормилото. Уверете се, че по време на каране вашето дете не е прегърбено и коленете му не допират кормилото, докато върти педалите.

Основен фактор, определящ купуването на детски велосипеди за момчета или момичета, е дизайнът и моделът. Няма съществени конструктивни разлики между детските велосипеди за момчета и момичета, което не може да се каже за мъжките и женски модели за възрастни. За тях са предвидени различна геометрия на рамката и различно разположение на нейните основни опорни компоненти.

 

Детски велосипеди за различни възрастови групи

Велосипедите, предназначени за деца от различни възрастови групи имат забележими конструктивни различия. Ето защо не е редно да купувате велосипед на малко дете, като за вече пораснало дете: най-вероятно на детето ще му бъде трудно да го управлява, да пази равновесие, което може да доведе до сериозни травми.

Така например, колелата на велосипедите за деца от 1 до 3 години, за разлика от моделите за най-малките, като правило, са снабдени с вътрешни и външни гуми. Тези велосипеди вече са оборудвани с две вместо с три 12-инчови колела, както и с допълнителни спомагателни колела за стабилност, и с надеждни и удобни спирачки за краката тип „контра”. Геометрията на рамките на детските колела за деца от тази възрастова група също се различава от моделите за възрастни: рамката е поставена значително по-ниско, за да се сведе до минимум възможността от наранявания и падания. Повечето модели са оборудвани с противоударни предпазни дръжки на кормилото, предпазители за веригата и венци.

Велосипедите за деца между 3 и 5 години са оборудвани с две 14- или 16-инчови колела, задна спирачка тип „контра”. За някои модели може да бъде предвидена и предна ръчна спирачка.

Вело моделите за деца между 5 и 9 години вече са по-близки до моделите за "възрастни". Те могат да си позволят колела с диаметър 18 или 20 инча, и вече нямат допълнителни подвижни колела. На пазара могат да се намерят модели от тази възрастова група, както със задна спирачка тип „контра”, така и с предния ръчна V-спирачка. Също така, можете да си купите велосипед на тази група, оборудван не с една, а няколко скорости, и с амортисьорни вилки за максимален комфорт по време на каране.

Велосипедите за деца между 9 и 12 години имат конфигурация, която е напълно аналогична на моделите за възрастни. Основната разлика при тях е само в намаления диаметър на колелата (24 инча) и размерите на рамката. Тези модели имат предни и задни ръчни спирачки, амортисьорни вилки и различен брой скорости. Велосипедите от тази възрастова група за момичета имат по-ниска позиция на рамката.

Съвети при избор на детски велосипед

Когато избирате детски велосипед, не забравяйте, че най-важната му характеристика не е атрактивният външен вид, а комфортът и безопасността на вашето дете. Ето защо е разумно да се купуват велосипеди на известни фирми и производители, които могат да дадат гаранция за здравината на рамката, заваряването и монтажа на всички елементи на велосипеда. При закупуването на велосипед проверете здравината на всички закрепващи и декоративни елементи, системите за регулиране на седалката и кормилото.

Имайте предвид, че на пазара се предлагат и детски модели със стоманена и алуминиева рамка. Стоманената рамка е значително по-тежка от алуминиевата, а в същото време не може да се каже, че е по-здрава и издръжлива. Тази масивна рамка е приемлива само за велосипедите за най-малки деца, защото им дава стабилност. Обаче за велосипедите за деца на 5 години е по-удобна алуминиевата рамка: тези модели са подходящи за движение по наклонен терен и пресечена местност. Пък и да пренасяме такъв велосипед или да го качваме до нужния етаж е много по-лесно.

Когато избирате велосипед, обърнете внимание дали са налични меките предпазни ръкохватки на кормилото, които значително омекотяват удара при рязко спиране или падане; защитните предпазители на веригата, които предпазват от попадане на крачоли и връзки за обувки в механизма й. Седалката на велосипеда трябва да бъде достатъчно широка и мека и да има подходяща ергономична анатомична форма.

За родителите на деца на 1 година ще бъдат удобни специални дръжки, които ще помагат на детето да управлява своето първо транспортно средство в живота. Велосипедът ще му бъде много по-интересен, ако той е снабден с клаксони, огледала, различни декоративни елементи - бутони, вградени играчки. Разбира се, необходимо да се уверим, че всички тези компоненти са здраво закрепени върху рамката и нямат опасни остри ъгли.

Коригиране на детския велосипед

Първо трябва да се спрем на точно определен модел велосипед според нуждите на детето. Трябва да предвидим, колко често то ще кара колело, да вземат предвид физическите му дани. Моделът на велосипеда трябва да се избира и според ръста на велосипедиста: детето трябва да може да застане на земята на два крака, а до рамката на велосипеда трябва да остане разстояние най-малко 10 cm.

Тъй като децата растат много бързо, трябва да имате предвид какви възможности за регулиране има велосипедът за в бъдеще. Тези възможности му осигуряват по-удобна и безопасна конструкция.

На първо място обърнете внимание на възможността за регулиране на седалката според нейната височина - детето трябва да може лесно, без усилия да достига педала в по-ниската му позиция с напълно изправен крак.

Също така, трябва да има възможност кормилото да се накланя и да се регулира по височина - по време на каране детето трябва да седи изправено, без да се прегърбва и това се определя от височината на кормилото. Може да се промени и неговият наклон, за да няма нужда велосипедистът да се протяга към него с усилие.

2006-2017 Всички права запазени.