Винилови настилки

Винилова настилка Fatra

Винилова настилка Fatra

Цената е за 1кв.м. Подходяща е за спортни зали и обществени сгради, където не се хвърлят директ..

2590 лв.

Луксозна винилова настилка за фитнес зали

Луксозна винилова настилка за фитнес зали

Последно поколение подова настилка, едно ниво над ламинирания паркет, има отлична устойчивост срещу ..

3590 лв.

Показва 1 до 2 от 2 (1 страници)

Използването на винилови настилки е изключително популярно във фитнес залите. Те са издръжливи, стабилни и лесни за поддръжка. В зависимост от вида си, те могат да бъдат с различен брой слоеве, дебелина, както и предназначение. Отличават се с поглъщане на шума при движение, което създава комфорт за всички спортуващи. Специалният слой не позволява на обувките да се пързалят, което пък увеличава стабилността при движение и намалява риска от травми.
Настилка от винил се използва не само във фитнесите. Те са предпочитани и от много административни сгради, хотели, учебни заведения, медицински здания и много други. Издържат на натоварване и не са претенциозни към температура и поддръжка.
Според масовото мнение, винилът е същото като добрия стар балатум. Те може и да изглеждат по сходен начин, но нямат общо помежду си. Причината е, че винилът е много по-сложен като структура – той се състои от носещ слой, който се оказва връзка между пода и винила; среден слой, където най-често се влагат цветове за постигане на естетика; повърхностни слоеве (най-често 2), които определят устойчивостта на износване на настилката.
В онлайн магазина ни SportenSklad.BG може да изберете от стандартна и луксозна винилова настилка, които покриват основните нужди или създават допълнителни удобства за ползващите.
Луксозна винилова настилка е от дървесен вид, притежава висока устойчивост срещу влага, отлично шумопоглъщане, антибактериална, лесна за монтаж и почистване, пожароустойчива и идеална за зони с високо натоварване.
Монтажът на виниловите настилки е сравнително лесен. Нужно е подът да бъде напълно сух и гладък, всякакви неравности трябва да бъдат отстранени с помощта на замазка (най-удобно става със саморазливна такава) по друг подходящ начин. 
Залепването става чрез подходящо акрилно лепило, а предимство на виниловите плочи е, че няма нужда от допълнително пришиване между парчетата – просто се поставят плътно една до друга.
Поддръжката е изключително лесна – периодичното почистване с прахосмукачка и измиване с мокра кърпа и мек препарат са напълно достатъчни за запазване на качествата на виниловата настилка години наред.