Винилови настилки

Използването на винилови настилки е изключително популярно във фитнес залите. Те са издръжливи, стабилни и лесни за поддръжка. В зависимост от вида си, те могат да бъдат с различен брой слоеве, дебелина, както и предназначение. Отличават се с поглъщане на шума при движение, което създава комфорт за всички спортуващи. Специалният слой не позволява на обувките да се пързалят, което пък увеличава стабилността при движение и намалява риска от травми.
Настилка от винил се използва не само във фитнесите. Те са предпочитани и от много административни сгради, хотели, учебни заведения, медицински здания и много други. Издържат на натоварване и не са претенциозни към температура и поддръжка.
Според масовото мнение, винилът е същото като добрия стар балатум. Те може и да изглеждат по сходен начин, но нямат общо помежду си. Причината е, че винилът е много по-сложен като структура – той се състои от носещ слой, който се оказва връзка между пода и винила; среден слой, където най-често се влагат цветове за постигане на естетика; повърхностни слоеве (най-често 2), които определят устойчивостта на износване на настилката.
В онлайн магазина ни SportenSklad.BG може да изберете от стандартна и луксозна винилова настилка, които покриват основните нужди или създават допълнителни удобства за ползващите.
Луксозна винилова настилка е от дървесен вид, притежава висока устойчивост срещу влага, отлично шумопоглъщане, антибактериална, лесна за монтаж и почистване, пожароустойчива и идеална за зони с високо натоварване.
Монтажът на виниловите настилки е сравнително лесен. Нужно е подът да бъде напълно сух и гладък, всякакви неравности трябва да бъдат отстранени с помощта на замазка (най-удобно става със саморазливна такава) по друг подходящ начин. 
Залепването става чрез подходящо акрилно лепило, а предимство на виниловите плочи е, че няма нужда от допълнително пришиване между парчетата – просто се поставят плътно една до друга.
Поддръжката е изключително лесна – периодичното почистване с прахосмукачка и измиване с мокра кърпа и мек препарат са напълно достатъчни за запазване на качествата на виниловата настилка години наред.

 

Няма добавени продукти в тази категория.