Маратонки и спортни обувки

Мъжки маратонки Le Coq Sportif R900 Silicone
Мъжки маратонки Le Coq Sportif R900 Silicone

Le Coq Sportif R900 Silicone е модел с типичен ретро дизайн, което доказва, че ретро модата винаги щ..

7559 лв. 14038 лв.

Дамски маратонки Le Coq Sportif Bolivar Animal Print
Дамски маратонки Le Coq Sportif Bolivar Animal Print

Тези страхотни спортни обувки на Le Coq Sportif са изключително популярен модел от Lifestyle се..

8399 лв. 14038 лв.

Дамски маратонки Le Coq Sportif Arthur Ashe Velvet
Дамски маратонки Le Coq Sportif Arthur Ashe Velvet

Тези дамски маратонки Le Coq Sportif притежават изчистен класически дизайн, който позволява лесно да..

8599 лв. 15118 лв.

Маратонки Puma XS 850 Plus white/pink
Маратонки Puma XS 850 Plus white/pink

Тези спортни обувки Puma са специално създадени за да Ви осигурят максимално удобство и комфорт..

9199 лв. 16198 лв.

Мъжки маратонки Puma R698 Mesh Neoprene white
Мъжки маратонки Puma R698 Mesh Neoprene white

Тези спортни обувки Puma са специално създадени за да Ви осигурят максимално удобство и комфорт..

9699 лв. 16198 лв.

Маратонки Puma Blaze of Glory X Swash O
Маратонки Puma Blaze of Glory X Swash O

Puma Blaze of Glory X Swash O притежава изключително модерен дизайн и високо качество на израбо..

9719 лв. 20518 лв.

Мъжки маратонки Puma Ignite ProKnit blue
Мъжки маратонки Puma Ignite ProKnit blue

Този модел на Puma е уникален по рода си благодарение на това, че е произведен с най-висок клас техн..

9719 лв. 21598 лв.

Маратонки Puma Ignite Fast Forward
Маратонки Puma Ignite Fast Forward

Този модел на Puma е уникален по рода си благодарение на това, че е произведен с най-висок клас техн..

9719 лв. 20518 лв.

Маратонки Adidas City Racer
Маратонки Adidas City Racer

Тези мъжки спортни обувки Adidas са от серията Neo Label и притежават типичен ретро дизайн. Те са..

9879 лв. 16198 лв.

Reebok Sublite Sport
Reebok Sublite Sport

Reebok Sublite Sport е класическо предложение от Running серията на марката.   Модел..

9900 лв. 11549 лв.

Маратонки Puma Blaze of Glory CRKL
Маратонки Puma Blaze of Glory CRKL

Puma Blaze of Glory CRKL притежава изключително модерен дизайн и високо качество на изработка. ..

10099 лв. 18358 лв.

Спортни обувки Puma Blaze of Glory NYY
Спортни обувки Puma Blaze of Glory NYY

Puma Blaze of Glory NYY притежава изключително модерен дизайн и високо качество на изработка. ..

10259 лв. 20519 лв.

Маратонки Puma Blaze of Glory NYK
Маратонки Puma Blaze of Glory NYK

Puma Blaze of Glory NYK притежава изключително модерен дизайн и високо качество на изработка. ..

11999 лв. 20518 лв.

Sergio Tacchini Gaspari
Sergio Tacchini Gaspari

Тези спортни обувки Sergio Tacchini притежават изчистен и модерен дизайн. Горната част е изр..

12999 лв.

Показва 1 до 14 от 14 (1 страници)

Предлагаме ви колекция от модерни маратонки,  спортни и туристически обувки, допринасящи за незабравими тренировки при спортуване или излет в планината. Колекцията от надеждни модели маратонки със супер визия  е подходяща за всички условия на спорт, за използване в ежедневната работа. В колекцията ни има голямо разнообразие от спортни обувки за туризъм. Носенето на маратонки ви дава невероятен комфорт, защото те са удобни, леки и направени ергономично по човешкия крак. За всички хора практикуващи фитнес упражнения и спорт те са задължителен елемент от спортната екипировка, а в "Спортен склад БГ" ще намерите най-добрите съвременни предложения за пълно удоволствие във фитнеса. Предлагаме идеални за тенис, джогинг, удобни за бягане, разходки и всякакви други спортове висококачествени маркови маратонки и спортни на супер цени, които ще оцените подобаващо. Най-важното е да си изберем правилните маратонки. Защото само с правилно подбрани спортни обувки могат да се избегнат травми и преждевременна умора на краката. С тях ще имаме възможността да се насладим на бягането. Времената, когато изобщо нямаше избор на маратонки и те се смятаха за дефицитна стока, и по магазините се продаваха само кецове или полукецове за бягане, отдавна отминаха. Сега вече дойде друг проблем- как да се ориентраме за нещо подходящо сред многото търговски марки на големите спортни фирми, които пускат на пазара десетки и стотици модели обувки. Едва ли ще Ви се отдаде възможност да намерите обувки, които еднакво удобно да използвате навсякъде и целогодишно. Нали ще Ви се наложи да тичате по асфалт, по плочките на тротуар, по калдъръмените пътечки в парка или по изкуствените настилки на пистите за бягане по стадионите. В идеалния случай за всеки терен ще са необходими съответните подходящи обувки. Неслучайно бегачите имат по два и повече чифта маратонки. Невъзможно е да удовлетворим спецификата на всяка ситуация, но можем да се опитаме да изберем най-подходящите спортни обувки според своите потребности.

За избор на правилни маратонки трябва да съблюдвате следните неща:

1. Използване по предназначение - Съсредоточавайки вниманието си върху предназначението на обувките, можем много по-лесно да изключим голяма част от богатия асортимент модели в магазина. Вие по асфалт ли ще бягате, трекинг ли ще правите или ще бягате в гората? За всяка от тези ситуации се изискват различни видове обувки. Друг важен въпрос е дали ще използвате Вашите обувки за тренировки или за състезания.

2. Тип пронация на ходилото - Пронацията е термин, описващ въртеливото движение на ходилото по време на ходене или бягане. Всъщност за покупката на един или друг вид маратонки трябва да познавате своя тип пронация. Точно информацията за това може да Ви спести образуването на разранени мехури и др. Всички обувки, които се продават на пазара, са подходящи за определен тип пронация. Вашият тип пронация ще Ви помогне да определите, къде Вашите обувки ще се амортизират най-бързо и къде ще трябва да се заздравят. Вие можете да разберете какъв е Вашият тип пронация , като преминете експертен анализ на Вашата походка. Такава услуга се предлага в специализираните магазини за бегачи. За да получите подробно и лесно за разбиране ръководство относно тази процедура, предварително се запознайте с основната информация за пронацията. 

3. Размер: дължина Много хора имат натрапчиви притеснения относно размера на своите обувки. Още повече, че няма строго определени норми, освен фактът, че размерът на Вашите обувки може да се променя в зависимост от това, какви обувки си купувате. Бъдете обективни по въпроса за размера на Вашите обувки и не забравяйте, че колкото повече бягате, толкова повече място ще му бъде нужно на Вашия крак. При бягане на големи разстояния Вашето ходило естествено ще се разширява. Това означава, че във Вашите обувки трябва да има малко свободно пространство. Като правило пространството между големия палец и външния край на обувката трябва да е равно на ширината на палеца. Възможно е да Ви потрябват обувки по-големи с един номер, за да правите бягания на големи разстояния. Черните и натъртени нокти или тяхната загуба са признак на травми на пръстите на краката от ударите им във вътрешната част на обувката. Затова помислете за номера на Вашите обувки.

4. Размер: пълнота Ширината на Вашите обувки е също толкова важен фактор, колкото и дължината, когато става дума за добре подбрана екипировка. Хората не винаги имат идеални пропорции и често пъти ходилото е по-широко или по тясно от „нормалното”. При хората с по-широки ходила се наблюдава триене между ходилото и обувката. Така те рискуват да си причинят образуването на мехури. Ако Вие имате такава опитност, то помислете за вариант на по- широк или по-тесен калъп на обувката.

5. Тегло: Теглото като фактор се отнася за теглото на бегача и за теглото на обувките. Ако Вие сте едър човек с наднормено тегло, за Вас може да са необходими поддържащи обувки. Относно теглото на обувките, Вие физически ги носите в продължение на много километри и колкото са по-леки, толкова е по добре това за Вас. Краката Ви трябва да могат да Ви издържат на дълги разстояния, така че обувките да се движат заедно с Вас, и не да Ви теглят надолу. Добрата новина е, че обувките имат тенденцията да се произвеждат все по-олекотени, т.к. се разработват нови материали за тях.

6. Чорапи: След закупуване на обувки ги мерете с чорапи за бягане вечерта, когато кракът малко се разширява. Продават се широка гама чорапи на пазара, които са специално произведени за бягане и значително подобряват усещането за комфорт и стабилност в обувката. Можете дори да си купите чорапи, които са специално проектирани за определен дизайн и модел обувки. С успешната комбинация от обувки и съответните подходящи чорапи се постига максимален ефект; осигурявате здравословна среда за Вашите крака, свеждайки до минимум въздействието на топлината, триенето и влагата. Такава комбинация може само да подобри вашето усещане за комфорт и да бъде добър резултат от Вашите усилия.

 

Най-важното е да си изберем правилните маратонки. Защото само с правилно подбрани спортни обувки могат да се избегнат травми и преждевременна умора на краката. С тях ще имаме възможността да се насладим на бягането. Времената, когато изобщо нямаше избор на маратонки и те се смятаха за дефицитна стока, и по магазините се продаваха само кецове или полукецове за бягане, отдавна отминаха. Сега вече дойде друг проблем- как да се ориентраме за нещо подходящо сред многото търговски марки на големите спортни фирми, които пускат на пазара десетки и стотици модели обувки. Едва ли ще Ви се отдаде възможност да намерите обувки, които еднакво удобно да използвате навсякъде и целогодишно. Нали ще Ви се наложи да тичате по асфалт, по плочките на тротуар, по калдъръмените пътечки в парка или по изкуствените настилки на пистите за бягане по стадионите. В идеалния случай за всеки терен ще са необходими съответните подходящи обувки. Неслучайно бегачите имат по два и повече чифта маратонки. Невъзможно е да удовлетворим спецификата на всяка ситуация, но можем да се опитаме да изберем най-подходящите спортни обувки според своите потребности.

Различните подметки

Срещат се маратонки с много устойчив на износване материал на подметка, какъвто е например този на автомобилните гуми - те са много подходящи за бягане по асфалт. Има категория «трекинг» маратонки- тяхната подметка се отличава с грайфер, който не позволява да се хлъзгаме по мокри пътеки или сняг. С тях можем да тичаме по пътечките в парка и гората. През есента, когато пътеките стават още по- мокри и хлъзгави, можем да обуем маратонки с гумени или дори метални шипове (металните шипове в някои модели могат да се изваждат). С такива маратонки можем да бягаме по твърд сняг или лед. За продължителни бягания или маратони е добре да обуем олекотени маратонки, които няма да уморяват краката. Но по-малкото им тегло се постига за сметка на по-тънката им подметка, затова този тип маратонки се предвидени за еднократно бягане. Предлагат се и малко по-тежки, но по-устойчиви на износване мартаонки, които могат да издържат и няколко продължителни бягания.

 

Когато изследвате своя стил на бягане, ще можете смело да прецените най- идеалните за Вас маратонки.

Много често неправилно подбраните маратонки водят до неприятни последици и инциденти, които се случват твърде често по пистите за бягане, като се започне от ситуации на счупване или загуба на нокът и се стигне до образуването на болезнени мехури. Това можете да си го спестите, ако инвестираме малко повече време в намирането на правилните маратонки. Това означава, че те трябва да са спортни обувки, които да съответстват на Вашето тегло, походка, движение на ходилата и типа настилка, по която ще бягате. Ние предлагаме услугата „Избор на подходящия модел” маратонки според тези индивидуални характеристики на всеки клиент.

  1. Използване по предназначение

Съсредоточавайки вниманието си върху предназначението на обувките, можем много по- лесно да изключим голяма част от богатия асортимент модели в магазина. Вие по асфалт ли ще бягате, трекинг ли ще правите или ще бягате в гората? За всяка от тези ситуации се изискват различни видове обувки. Друг важен въпрос е дали ще използвате Вашите обувки за тренировки или за състезания.

2. Тип пронация на ходилото

Пронацията е термин, описващ въртеливото движение на ходилото по време на ходене или бягане. Всъщност за покупката на един или друг вид маратонки трябва да познавате своя тип пронация. Точно информацията за това може да Ви спести образуването на разранени мехури и др. Всички обувки, които се продават на пазара, са подходящи за определен тип пронация. Вашият тип пронация ще Ви помогне да определите, къде Вашите обувки ще се амортизират най-бързо и къде ще трябва да се заздравят. Вие можете да разберете какъв е Вашият тип пронация , като преминете експертен анализ на Вашата походка. Такава услуга се предлага в специализираните магазини за бегачи. За да получите подробно и лесно за разбиране ръководство относно тази процедура, предварително се запознайте с основната информация за пронацията.

 

3. Размер: дължина

Много хора имат натрапчиви притеснения относно размера на своите обувки. Още повече, че няма строго определени норми, освен фактът, че размерът на Вашите обувки може да се променя в зависимост от това, какви обувки си купувате. Бъдете обективни по въпроса за размера на Вашите обувки и не забравяйте, че колкото повече бягате, толкова повече място ще му бъде нужно на Вашия крак. При бягане на големи разстояния Вашето ходило естествено ще се разширява. Това означава, че във Вашите обувки трябва да има малко свободно пространство. Като правило пространството между големия палец и външния край на обувката трябва да е равно на ширината на палеца. Възможно е да Ви потрябват обувки по-големи с един номер, за да правите бягания на големи разстояния. Черните и натъртени нокти или тяхната загуба са признак на травми на пръстите на краката от ударите им във вътрешната част на обувката. Затова помислете за номера на Вашите обувки.

4. Размер: пълнота

Ширината на Вашите обувки е също толкова важен фактор, колкото и дължината, когато става дума за добре подбрана екипировка. Хората не винаги имат идеални пропорции и често пъти ходилото е по-широко или по тясно от „нормалното”. При хората с по-широки ходила се наблюдава триене между ходилото и обувката. Така те рискуват да си причинят образуването на мехури. Ако Вие имате такава опитност, то помислете за вариант на по- широк или по-тесен калъп на обувката.

5. Тегло

Теглото като фактор се отнася за теглото на бегача и за теглото на обувките. Ако Вие сте едър човек с наднормено тегло, за Вас може да са необходими поддържащи обувки. Относно теглото на обувките, Вие физически ги носите в продължение на много километри и колкото са по-леки, толкова е по добре това за Вас. Краката Ви трябва да могат да Ви издържат на дълги разстояния, така че обувките да се движат заедно с Вас, и не да Ви теглят надолу. Добрата новина е, че обувките имат тенденцията да се произвеждат все по-олекотени, т.к. се разработват нови материали за тях.

6. Чорапи

След закупуване на обувки ги мерете с чорапи за бягане вечерта, когато кракът малко се разширява. Продават се широка гама чорапи на пазара, които са специално произведени за бягане и значително подобряват усещането за комфорт и стабилност в обувката. Можете дори да си купите чорапи, които са специално проектирани за определен дизайн и модел обувки.

С успешната комбинация от обувки и съответните подходящи чорапи се постига максимален ефект; осигурявате здравословна среда за Вашите крака, свеждайки до минимум въздействието на топлината, триенето и влагата. Такава комбинация може само да подобри вашето усещане за комфорт и да бъде добър резултат от Вашите усилия.

От долните таблици може да видите различните номерации на маратонките по марки. Българите ни интересува стандартната EUR номерацията. Но за да сте сигурни дали избирате правилната маратонка е добре да измерите дължината на стелката на някоя маратонка , която носите вече и да видите СМ размера в сантиметри от долната таблица , на кой EUR размер съответства.