Баскетболни топки

Баскетболна топка Benson B-Sports, размер 7

Баскетболна топка Benson B-Sports, размер 7

Баскетболна топка подходяща за игра на всякакви повърхности. Добър захват осигурен от грапавата по..

1349 лв.

Баскетболна топка Spartan Florida 7, релефна

Баскетболна топка Spartan Florida 7, релефна

Класическа баскетболна топка със стандартно тегло и размер No 7 За тренировки на открито..

1765 лв. 2053 лв.

Баскетболна топка SPARTAN Florida 5, с релефи

Баскетболна топка SPARTAN Florida 5, с релефи

Баскетболна топка SPARTAN Florida No 5 Класическа баскетболна топка, стандартно тегло и размери ..

1944 лв.

Баскетболна топка Molten BGR6-OI

Баскетболна топка Molten BGR6-OI

Баскетболна топка Molten BGR6-OI е изработена от качествена гума с висока издръжливост. Подсилен бут..

2899 лв.

Баскетболна топка Molten BGR7-OI

Баскетболна топка Molten BGR7-OI

Баскетболна топка Molten BGR7-OI е нов модел на популярната топка. Изработена от качествена гум..

2899 лв.

Баскетболна топка Molten BGRX7

Баскетболна топка Molten BGRX7

 Топката е изработена от каучук, 12 панелна конструкция с бутилов плондер, Размер - 7 Цвят  ..

3199 лв.

Баскетболна топка Molten BGRX7D-TI

Баскетболна топка Molten BGRX7D-TI

Баскетболна топка Моltеn BGRX7D-TI с 12 панелна иновативна конструкция. Материал: Гума с допълнителе..

3290 лв.

Баскетболна топка SPARTAN Game

Баскетболна топка SPARTAN Game

Баскетболна топка Game Master - изработена от много устойчив и издържлив материал, с отлично прилепв..

4374 лв.

Показва 1 до 8 от 8 (1 страници)

Баскетболни топки на топ цена от SportenSklad.BG са перфектното решение за тренировка или любителска игра на този така популярен спорт. Предлаганите от нас модели са различни по големина, материали и марки, но едно е общото между тях – направени са, за да подобрят уменията ви в баскетбола. Баскетболни топки се срещат в различни размери от малки сувенирни за деца, до големи тренировъчни топки за подобряване на уменията на баскетболистите в професионалната игра. Стандартният размер на баскетболната топка  приет от NBA е с обиколка от около 75 сантиметра.  Тя представлява надуваем балон, опакован с каучук или синтетични материали. Материалът в повечето случай се избира според това дали ще играете баскетбол на вън или в зала. 
Най-често баскетболната топка е произведена от устойчива гума с релефна повърхност и канали за по-добра аеродинамика. Изключително характерен е оранжевият цвят, но може да намерите и в други цветове и десени. Както при футболните, така и тук се срещат различни размери, определящи целевата група, за която е подходяща дадена топка. 
Релефът върху всяка баскетболна топка не е случаен. Той е поставен, за да подобри сцеплението при игра и да бъде стабилна за захващане. Качествата й да отскача определят колко успешно и удобно ще бъде използвана, а материалът, от който е произведена – дали ще бъде подходяща за ползване на открито или в зала.
Както казахме по-горе, номерата на баскетболните топки обозначават техните габарити и за кого са подходящи: 3 – подходяща за деца до 7-годишна възраст, диаметър 560-580 мм и тегло 300-330 г; 5 – подходяща за деца между 7-12 години, диаметър на топката – 690-710 мм, тегло – 470-500 г;  6 – идеална за юноши до 16 години и жени, диаметър – 720-740 мм, тегло – 500-540 г; 7 – баскетболна топка за мъже, диаметър – 750-780 мм, тегло – 570-650 г.
Едни от най-популярните марки Molten, Spartan, Master предлагат богата гама топки за баскетбол, които са подходящи за употреба на закрито. Топките са с изключителни отскачащи свойства, перфектен контрол и стабилен захват. А ако търсите нещо за игра на двора или за децата, може да се съсредоточите върху не толкова скъпите и професионални модели топки за баскетбол.
На Спортен Склад БГ може да намерите изключително разнообразие от модели, цветове и размери баскетболни топки, но също така и футболни, и волейболни топки, екипи за футбол, хандбал, волейбол, спортни аксесоари, принадлежности и много други. Всичко нужно за оборудването на една фитнес или спортна зала, а също и за лични такива.