Adidas

Маратонки Adidas City Racer

Маратонки Adidas City Racer

Тези мъжки спортни обувки Adidas са от серията Neo Label и притежават типичен ретро дизайн. Те са..

9879 лв. 16198 лв.

Показва 1 до 1 от 1 (1 страници)

Adidas са световно известна марка в сферата на спортните стоки, която се отличава с високо качество на своите продукти и богат асортимент за спортуващи хора и за ежедневието в града. Брандът води своите корени от Германия, а историята за създаването му е много интересна. През 1924 година братята Даслер – Адолф и Рудолф създават „Обувна фабрика на братята Даслер“. Първият пробив на малката фирма на братята е на Олимпийските игри през 1936 година, когато предлагат на Джеси Оуенс (четирикратен олимпийски медалист по лека атлетика) да носи техните иновативни шпайкове.
Въпреки грандиозния си успех, поради напрежение вследствие на Първата световна война, лични недоразумения и някои различия в политическите възгледи, двамата братя решават да разделят бизнеса си и прекъсват своите отношения. Това се случва през 1940 година, когато Адолф създава Adidas, а Рудолф – Пума – компании, които държат лидерските позиции при производството на спортни стоки в световен мащаб и са преки конкуренти.
Името „Адидас“ идва от първите букви от малкото и фамилното име на единия от основателите – Адолф (на галено Ади) Даслер. Популярността на марката нараства главоломно след победата на германския футболен отбор, който носи обувки на марката, на световното първенство през 1954 година, когато те са домакини и надиграват отбора на Унгария.
Логото на Adidas символизира олимпийския дух и може да се изобрази по два начина – чрез 3-те листа или 3 линии.
Адидас произвеждат високотехнологични спорни обувки, маратонки, дрехи и аксесоари, които се използват от световноизвестни спортисти и личности. Дизайнерите следват последните тенденции при конструирането на техните продукти, а нерядко са пионери в областта. Гарантират спортна визия, удобство и перфектни резултати при тренировка и състезания.
На Спортен Склад БГ ще намерите голямо разнообразие от продукти на Adidas на изключително достъпни цени и с бърза доставка.